Η Βηρυτός φωνάζει “Εσείς βρωμάτε” (Video)

livano2Σε μείζον πολιτικό θέμα έχει εξελιχθεί η ανικανότητα της κυβέρνησης του Λιβάνου να διευθετήσει το πρόβλημα των οικιακών σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους εδώ και εβδομάδες.

Εχθές το απόγευμα, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν  στο κέντρο της Βηρυτού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της κυβέρνησης και της ανεπαρκούς διαχείρισης του ζητήματος των οικιακών σκουπιδιών,που έχει σαν αποτέλεσμα να μετατρέψει τις γειτονιές σε “υγειονομικές βόμβες”.

Με το σύνθημα “Εσείς βρωμάτε” χιλιάδες κόσμου  συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ριάντ αλ-Σολ, κοντά στο κοινοβούλιο, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι αυτό το ζήτημα είναι η κορυφή του παγόβουνου, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση,αδιάφορη και διεφθαρμένη.

Η συγκέντρωση,όμως, δεν άργησε να πάρει χαρακτηριστικά πεδίου μάχης , αφού οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών ήταν σφοδρές, με τους πρώτους να κάνουν μεγάλη χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και αντλιών νερού .Μάλιστα,χτύπησαν διαδηλωτές και πυροβολισμοί ακούγονταν όσο οι συγκρούσεις συνεχίζονταν τη νύχτα.

Aξιωματούχος του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι “υπάρχουν 16 τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας”, με τον  υπουργό Εσωτερικών Νούχαντ Μασνούκ, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, να ζητάει από την αστυνομία να σταματήσει αμέσως τη ρίψη πυρών και δήλωσε ότι όσοι άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών θα διωχθούν.

Αποκλιμακώθηκε η κατάσταση αργά το βράδυ, παρόλο που  εκατοντάδες διαδηλωτές παρέμειναν στην Πλατεία Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης, δηλώνοντας  ότι δεν θα φύγουν πριν από την απελευθέρωση πέντε διαδηλωτών που συνελήφθησαν από οι δυνάμεις της τάξης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα