Η Αμερική «καλεί» τους Σύρους πρόσφυγες

refwelcΜε «ανοιχτές αγκάλες» υποδέχεται πρόσφυγες η Βραζιλία

Xθες η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης προς τους Σύρους πρόσφυγες, δηλώνοντας ότι η χώρα της εξακολουθεί να δέχεται τους πρόσφυγες με ανοιχτές αγκάλες.

“Θα ήθελα να αδράξουμε αυτήν την ευκαιρία για να επαναλάβουμε τη θέση της κυβέρνησής μας όσον αφορά την υποδοχή ανθρώπων που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και θα ήθελαν να έρθουν να ζήσουν, να εργαστούν και να συμβάλουν στην ευημερία και την ειρήνη στην Βραζιλία”, δήλωσε η Ρουσέφ.

“Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, της κρίσης την οποία περνάμε, εμείς εξακολουθούμε να δεχόμαστε τους πρόσφυγες με ανοιχτές αγκάλες”, πρόσθεσε η Ρουσέφ.

Η Βραζιλία έχει υποδεχθεί 1.700 Σύρους πρόσφυγες από το 2013, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην περιοχή από το 2011 που άρχισε ο πόλεμος στην Συρία.

Με εντολή Μαδούρο 20.000 Σύροι προσφύγες στη Βενεζουέλα

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες πως έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να διοργανώσει την υποδοχή 20.000 προσφύγων από την Συρία στους κόλπους της συριακής κοινότητας της Βενεζουέλας.

“Έδωσα εντολή (στην υπουργό Εξωτερικών) Ντέλσι Ροντρίγκες να συναντηθεί με την συριακή κοινότητα, καθώς η Βενεζουέλα θα υποδεχθεί 20.000 Σύρους στους κόλπους της συριακής διασποράς”, δήλωσε ο Μαδούρο.

“Θέλω οι 20.000 Σύροι, οι συριακές οικογένειες, να έρθουν στην πατρίδα μας την Βενεζουέλα”, σημείωσε ο πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει στη χώρα του “μια μεγάλη συριακή κοινότητα”.

Την πρόθεσή τους να ανοίξουν τα σπίτια τους σε Σύρους πρόσφυγες δηλώνουν εκατοντάδες Αμερικανοί στις ΗΠΑ
Εκατοντάδες Αμερικανοί πολίτες προσφέρθηκαν χθες να φιλοξενήσουν Σύρους μετανάστες στα σπίτια τους, λέγοντας σε ηλεκτρονική αναφορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες όφειλαν να επιτρέψουν την είσοδο σε περισσότερους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω του εμφυλίου.
Σχεδόν 1.300 άτομα είχαν υπογράψει την αναφορά στον προοδευτικό ιστότοπο MoveOn.org μέχρι χθες, καλώντας τη κυβέρνηση να άρει τους περιορισμούς στον αριθμό των Σύρων προσφύγων καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αριθμούς-ρεκόρ αιτούντων άσυλο.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι 4 εκατομμύρια άτομα έχουν φύγει από τη χώρα από την αρχή του εμφυλίου το 2011. Οι ΗΠΑ έχουν επιτρέψει την είσοδο σε περίπου 1.500 πρόσφυγες και ο Λευκός Οίκος είπε ότι εξέταζε μια σειρά θέσεων για το θέμα.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα