Η έλλειψη απαρτίας στη Βουλή ανέβαλε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

images

Η έλλειψη απαρτίας στη Βουλή ανέβαλε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.Στην συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν μόνο οι Βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Σταθάς.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου είπε «Η σκιά του Μαξίμου απλώνεται βαριά στην πολιτική ζωή».Επίσης η Ζ. Κωνσταντοπούλου, απαιτώντας από το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράφει τις ανακοινώσεις του. «Αν έχουν το θάρρος να βάλουν την  υπογραφή τους κάτω από αυτά τα κείμενα, που δεν εκφράζουν ούτε την ΚΟ ούτε το Προεδρείο της ΚΟ, των οποίων είμαι μέλος», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής κατηγορώντας τον Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά ότι «αντιποιείται τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Και το γνωρίζουν αυτό όσοι εκδίδουν ανακοινώσεις ψευδεπίγραφες».

Παράλληλα,έκανε λόγο για «φερόμενη ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΟ» ενώ  πρόσθεσε: «επειδή είμαι μέλος του γνωρίζω ότι δεν συνεδρίασε και από άλλα μέλη του Προεδρείου γνωρίζω ότι δεν ρωτήθηκαν ούτε ενημερώθηκαν για την σύνταξη της κατάπτυστης ανακοίνωσης».Επιπλέον,η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε «Εκείνοι που έχουν αναλάβει να σκοτώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν υπογράψει συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβουν και την ευθύνη τους»και πρόσθεσε«δεν χαίρομαι που στο όνομα μίας ΚΟ και ενός Προεδρείου που δεν συνεδρίασαν εκδίδονται ανακοινώσεις που τορπιλίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η Βουλή δεν αυτοκαταργείται, δεν αυτοδιαλύεται, η Βουλή λειτουργεί».

Αναφερόμενη στο ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, την κλήση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τις γερμανικές οφειλές, η Ζ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε πως «μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι από προσποιούμενους ότι εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται να ματαιωθούν δύο τόσο σημαντικές συζητήσεις».

Παράλληλα,η Ραχήλ Μακρή κάλεσε τους κυβερνητικούς Βουλευτές «να αποδώσουν το σύνολο της αποζημίωσης που έλαβαν για την περίοδο που οι ίδιοι θεωρούν ότι η Βουλή είναι κλειστή». «Ελπίζω όταν πεθάνει αυτό το πολιτικό σύστημα να βρεθούν εκείνοι οι πολιτικοί που θα οδηγήσουν στον ελληνικό λαό στη δικαίωση του μεγάλου «όχι»», είπε και ευχαρίστησε προσωπικά την Ζ. Κωνσταντοπούλου «για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε».

Τέλος,ο κ .Σταθάς τόνισε «Αυτοί που πιστεύουν ότι κερδίζουν, μπορεί να κερδίσουν αυτή τη στιγμή, αλλά δεν κερδίζει η Δημοκρατία,υπάρχει ανάγκη να παλέψει ο λαός για εθνική ανεξαρτησία και κατά της απαξίωσης των θεσμών. «Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις εντός και εκτός της χώρας πρέπει να καταλάβουν ότι θρέφουν ένα τέρας και το γιγαντώνουν. Οι σκοπιμότητες που κάνουν δεν είναι για το καλό της Δημοκρατίας ούτε της Ευρώπης», υπογράμμισε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα