Ηρεμία στην Ειδομένη-Επέστρεψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

dcfdfΗρεμία επικρατεί σήμερα στην Ειδομένη μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, ενώ στον άτυπο καταυλισμό στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ επέστρεψαν το πρωί και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που είχαν αποχωρήσει χθες το βράδυ για λόγους ασφαλείας.

«Επιστρέψαμε και θα λειτουργήσει κανονικά η κλινική», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής συντονιστής πεδίου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Αχιλλέας Τζέμος.

Στο μεταξύ, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τα επεισόδια παραμένει, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες μετακίνησαν εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τις διμοιρίες των αστυνομικών που βρίσκονται καθημερινά στην ισόπεδη διάβαση, στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης.

Καθώς το βαγόνι κατευθύνονταν προς το μέρος τους, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν την ομάδα που συμμετείχε σε αυτήν την ενέργεια.

Προς στιγμήν φάνηκε να αποκλιμακώνεται η ένταση, αλλά στην συνέχεια οι πρόσφυγες και μετανάστες ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν να σπρώχνουν το βαγόνι, ενώ ακολούθησε νέος γύρος χρήσης χημικών από τους αστυνομικούς, με την άλλη πλευρά να πετάει προς το μέρος τους πέτρες.

Η ένταση εκτονώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα