ΗΠΑ:Yλικό ανθρωπιστικής βοήθειας για τους μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα

yghhbYλικό ανθρωπιστικής βοήθειας για τους μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, πρόσφεραν η Αμερικανική Αποστολή στην Ελλάδα και η 409η Ταξιαρχία Contracting Support (CSB) του αμερικανικού στρατού στις 7-8 Απριλίου στην Αθήνα.

Χιλιάδες κρεβάτια, υπνόσακοι, κουβέρτες, και άλλα υλικά προσφέρθηκαν στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής της Ελληνικής Δημοκρατίας για διανομή σε κέντρα ανά την Ελλάδα.

«Η τελευταία αυτή δωρεά καταδεικνύει τη δέσμευση της Αμερικανικής Κυβέρνησης να βοηθήσει την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες των μεταναστών και προσφύγων, και συμπληρώνει τη δωρεά την προηγούμενη εβδομάδα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και άλλες ομάδες που φροντίζουν μετανάστες στην περιοχή» δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς και τόνισε: «είμαστε εντυπωσιασμένοι με τη γενναιοδωρία του ελληνικού λαού που, ακόμη και στη μέση της σοβαρής οικονομικής κρίσης, προσφέρουν τροφή, καταφύγιο, και φάρμακα σε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Ο Ταγματάρχης ΛαΤάσα Ουάτσον, επικεφαλής της 409ης CSB είπε: «Είναι μεγάλη η ικανοποίηση τού να είναι κάποιος μέρος μιας προσπάθειας προσφοράς βοήθειας σε ανθρώπους. Όταν πληροφορήθηκα ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τα πάντα πίσω τους ήξερα ότι ήθελα να λάβω μέρος σε αυτή την προσπάθεια ανακούφισης».

«Είχαμε τεράστια στήριξη από Αμερικανούς αξιωματούχους στις ΗΠΑ, την Αμερικανική Διοίκηση Ευρώπης και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας – Όλοι επιθυμούν να βοηθήσουν» τόνισε ο ταξίαρχος Τζέι Γκάρντνερ από το Γραφείο Αμυντικής Υποστήριξης στην Ελλάδα. Ο Ταξίαρχος Γκάρντνερ συμπλήρωσε ότι και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες συντονίζουν την προσφορά άλλων υλικών από υπάρχουσες προμήθειες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα