ΗΠΑ: Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια καίνε περισσότερο ρεύμα από ολόκληρες χώρες

Η αγαπημένη παράδοση των Αμερικανών, να στολίζουν τα σπίτια τους με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, φαίνεται ότι καταναλώνει τόση ενέργεια, όση καταναλώνουν ολόκληρες χώρες όπως η Αιθιοπία και το Σαλβαδόρ.

Οι εντυπωσιακοί στολισμοί αποτελούνται από χιλιάδες λαμπάκια τα οποία διακοσμούν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τις αυλές, και ολόκληρα τα σπίτια. Η κατανάλωση υπολογίζεται στις 6,63 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, την ώρα που στην Αιθιοπία καταναλώνουν 5,3 δισεκατομμύρια, στο Σαλβαδόρ 5,35, και στην Τανζανία 4,81.

Οι ερευνητές Τοντ Μος και η Πρισίλα Αγκιαπόνγκ χρησιμοποίησαν δεδομένα του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ του 2008 και της Παγκόσμιας Τράπεζας για να στηρίξουν την έρευνά τους. Σημειώνουν πως οι 6,63 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες που καταναλώνονται τα Χριστούγεννα αντιπροσωπεύουν το 0.2% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στις ΗΠΑ μέσα σε έναν χρόνο, ενέργεια που μπορεί να τροφοδοτήσει 14 εκατομμύρια ψυγεία.

Τέλος, οι ερευνητές συμπεραίνουν πως το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνεται εκτός των νοικοκυριών, στις εμπορικές και βιομηχανικές ζώνες επομένως, η οικιακή κατανάλωση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο «ένας από τους παράγοντες» στο πλαίσιο της εφαρμογής μίας στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα