ΗΠΑ: Νέα αστυνομική δολοφονία νεαρου Αφροαμερικάνου στο St. Louis

Οι δυνάμεις καταστολής του  St. Louis επιτέθηκαν με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες εναντίον  συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την δολοφονία ακόμα ενός νεαρού Αφροαμερικάνου εχθές Τετάρτη 19 Αυγούστου. Οι βίαιες συγκρούσεις διαδραματίστηκαν 500 μέτρα απο το σημείο που πραγματοποιούνταν άλλη διαδήλωση στην μνήμη άλλου δολοφονημένου απο τις δυνάμεις καταστολής, νεαρού Αφροαμερικάνου, ένα χρόνο πρίν.
Το απόγευμα της χθεσινής ημέρας διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης. Λίγη ώρα μετά εμφανίστηκαν στο σημείο οι ειδικές δυνάμεις καταστολής με θωρακισμένα οχήματα απαιτώντας την διάλυση του πλήθους, που εκνευρισμένο απο την παρουσία τους άρχισε να τους πετά μπουκάλια νερού.
Τις πρώτες βραδινές ώρες ή πλήρως στρατιωτικοποιημένη αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και συνέλαβε τουλάχιστος 3 απο αυτούς.
Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας μιλά ως συνήθως για προσπάθεια διαφυγής 2 νεαρών απο τον έλεγχο εκ των οποίων ο ένας τράβηξε όπλο κάτι που ανάγκασε το πλήρωμα του περιπολικού να ανοίξη πύρ.  Αυτόπτες μάρτυρες λένε οτι οι μπάτσοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίων των δύο νεαρών μαύρων αμέσως αφού βγήκαν απο το περιπολικό. Ο νεκρός τα στοιχεία του οποίου ακόμα δεν εχουν ανακοινωθεί δεν ξεπερνά τα 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα