ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε μητέρα μπροστά στο τρίχρονο παιδί της (Βίντεο)

Ένας αστυνομικός στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών ισχυρίζεται πως σκότωσε «κατά λάθος» μια μητέρα μπροστά στα μάτια του 3χρονου παιδιού της

Ο αστυνομικός πήγε στο σπίτι της 34χρονης Autumn Steele στις 6 Ιανουαρίου 2014, μετά από μία καταγγελία που είχε γίνει για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Όταν έφτασε στο σπίτι της γυναίκας, η οποία είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ στο τμήμα για βιαιοπραγία σε βάρος του συζύγου της, την είδε να επιτίθεται στον άνδρα της στην αυλή του σπιτιού τους, ενώ αυτός επιχειρούσε να φύγει με τον τρίχρονο γιο τους στην αγκαλιά του.

Στο βίντεο ακούγεται ο αστυνομικός να ζητά από τη γυναίκα να κρατήσει το σκυλί και αμέσως μετά δύο πυροβολισμοί. Μία από αυτές τις σφαίρες όμως, καρφώθηκε στο στομάχι της γυναίκας η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από λίγες ώρες στο νοσοκομείο.

Ο αστυνομικός ισχυρίζεται πως δεν ήθελε να πυροβολήσει την γυναίκα και πως αυτό συνέβη καθώς γλίστρησε στην προσπάθεια του να ξεφύγει από το σκυλί.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα έχει αρνηθεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της χρονιάς να δώσει στη δημοσιότητα το υλικό που κατέγραψε η κάμερα που βρισκόταν ενσωματωμένη στη στολή του αστυνομικού.

Παράλληλα, δεν είχε επιβάλλει κανενός είδους ποινή στον αστυνομικό, υποστηρίζοντας ότι ο πυροβολισμός του ενάντια στη γυναίκα ήταν απόλυτα δικαιολογημένος, αφού εκείνη είχε αφήσει το άγριο σκυλί της καταπάνω του.

Πρόσφατα, δόθηκε στη δημοσιότητα το σοκαριστικό βίντεο της στιγμής που ο Τζέσι Χιλ σκότωσε κατά λάθος τη 34χρονη γυναίκα μπροστά στο τρίχρονο παιδί της, ενώ δεχόταν επίθεση από το σκυλί της οικογένειας.

Η οικογένεια του θύματος κάνει λόγο για συγκάλυψη και καλεί την αστυνομία να δώσει όλο το υλικό στη δημοσιότητα -όχι μόνο το κλιπ των 12 δευτερολέπτων- ώστε να αποδειχθεί εάν η πράξη του αστυνομικού ήταν όντως δικαιολογημένη ή ένα φρικτό λάθος για το οποίο θα πρέπει να πληρώσει.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα