ΗΠΑ:Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής η Λουιζιάνα

15louizΣε κατάσταση φυσικής καταστροφής κήρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την πολιτεία της Λουιζιάνα, η οποία πλήττεται από πλημμύρες που δεν έχουν προηγούμενο.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη πολιτεία ενώ σωστικά συνεργεία διέσωσαν περισσότερους από 20.000 πλημμυροπαθείς.

Ο κυβερνήτης Τζον Μπελ Έντουαρντς δήλωσε πως κάτοικοι διασώθηκαν από αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί από τα νερά, από πλημμυρισμένα σπίτια και από νοσοκομεία που απειλούνταν σε όλο το νότιο τμήμα της πολιτείας. Αν και η κυρίως καταιγίδα, που προκάλεσε τις καταρρακτώδεις βροχές, κινείται δυτικά προς το Τέξας, οι κάτοικοι της Λουιζιάνα θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, ανέφερε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως δήλωσε η Μαρκέτα Ουόλτερς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Υπηρεσιών για Παιδιά και Οικογένειες της Λουιζιάνα, περίπου 5.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να περάσουν τη νύκτα σε καταφύγια.

Ο συνταγματάρχης της πολιτειακής αστυνομίας Μάικλ Έντμονσον ανέφερε πως ελικόπτερα μεταφέρουν τρόφιμα και νερό σε ανθρώπους που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι εξαιτίας των πλημμυρών.

Περίπου 1.700 μέλη της Εθνοφυλακής της Λουιζιάνα αναπτύχθηκαν για να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα