ΗΠΑ:Πέντε αστυνομικοί νεκροί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στην αστυνομική βία(Βίντεο)

Αναγνωρίστηκε ο ένας δράστης της επίθεσης
Οπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον 25χρονο Micah Xavier Johnson, που μέχρι τον Απρίλιο του 2015 ανήκε στο σώμα των Εφέδρων και όπως επιβεβαίωσε και το υπουργείο Αμυνας, είχε υπηρετήσει και μια θητεία στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, χρησιμοποιήθηκε ρομποτάκι με εκρηκτικά για την εξουδετέρωση του ενόπλου.

«Τον στριμώξαμε και προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε μαζί του επί αρκετές ώρες» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν στη συνέντευξη Τύπου.

Αλλά «οι προσπάθειες κατέρρευσαν» και κατέληξαν σε « ανταλλαγή πυρών με τον ύποπτο».

Οπως γράφουν οι Los Angeles Times, ο Micah X. Johnson, είχε λευκό ποινικό μητρώο και μέχρι τώρα δεν φαίνεται να είχε σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι αρχές άρχισαν αμέσως να χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή ψάχνοντας για εκρηκτικούς μηχανισμούς, αλλά δεν εντοπίστηκε τίποτα.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον πείσουν να παραδοθεί τους αποκάλυψε πως έδρασε μόνος και ότι ήταν εξοργισμένος από την αστυνομική βία κατά των μαύρων. Μάλιστα κάποια στιγμή τους είπε οτι έχει τοποθετήσει εκρηκτικά σε διάφορα σημεία της πόλης.

Αλλοι τρεις ύποπτοι- μεταξύ αυτών και μια γυναίκα έχουν προσαχθεί για ανάκριση, αλλά προς το παρόν δεν δείχνουν διάθεση να συνεργαστούν με τις αρχές.

Δυο από τους νεκρούς ένστολους, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις είναι ο 43χρονος Μπρεντ Τόμσον και ο Πάτρικ Ζαμαρίπα.

Από τους τραυματίες ορισμένοι νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Τραυματίστηκαν και δυο πολίτες που συμμετείχαν στη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας.

Αυτό που δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί είναι πόσοι ήταν οι δράστες.

Το συμβάν:

Κατά τη διάρκεια μεγάλης συγκέντρωσης στο Ντάλας πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν Οι αστυνομικοί δέχτηκαν τους πυροβολισμούς στη διάρκεια διαδήλωσης κατά του δεύτερου περιστατικού άσκησης θανατηφόρας βίας κατά Αφροαμερικανού, μέσα σε 48 ώρες.

Ο Ντέιβιντ Μπράουν, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έντεκα αστυνομικούς, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς. .

Παράλληλα,ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν, λέει πως η επίθεση έγινε πιθανότατα με συνεργασία 4 ατόμων, αλλά δεν έκανε κάποια υπόθεση για τα αίτια

Νεκρός ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο Ντάλας

Νεκρός είναι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο τέταρτος ύποπτος με τον οποίο η αστυνομία του Ντάλας βρισκόταν σε πολύωρες διαπραγματεύσεις, όταν αυτός ταμπουρώθηκε σε γκαράζ κοντά στο κολέγιο του Ελ Σέντρο. Ο ύποπτος φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε.

cc8373966e4c357572284d7da17cb5ed

 

 

Ο ένοπλος του Ντάλας:« Ήθελα να σκοτώσω λευκούς αστυνομικούς-Ένιωθα οργισμένος για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών»

«Ήθελα να σκοτώσω λευκούς αστυνομικούς», δήλωσε ένας εκ των δραστών της ένοπλης επίθεσης στους αστυνομικούς στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Ο ύποπτος υποστήριξε ότι ένιωθε οργισμένος για τους θανάτους Αφροαμερικανών από σφαίρες αστυνομικών και τόνισε ότι έδρασε μόνος και χωρίς να ανήκει σε κάποια οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν από πυρά ελεύθερων σκοπευτών, τα οποία άρχισαν να πέφτουν ξαφνικά κατά τη διάρκεια ειρηνικής εκδήλωσης ενάντια στην αστυνομική βία.

 

obama_0_0_0_10-2-300x183Ομπάμα:Τεράστια τραγωδία-Ήταν μια βάρβαρη και απαίσια επίθεση

Για τεράστια τραγωδία έκανε λόγο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη του αντίδραση στους πυροβολισμούς στο Ντάλας, από τη Βαρσοβία όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Όπως ανέφερε ο Μπαρακ Ομπάμα από το πρωί βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το επιτελείο του για την κατάσταση στο Ντάλας και έχει διευκρινίσει στις αρμόδιες αρχές της πόλης πως ο Λευκός Οίκος θα παράσχει ό,τι βοήθεια του ζητηθεί.

«Ήταν μια βάρβαρη, υπολογισμένη και απαίσια επίθεση» ανέφερε ο Πρόεδρος Ομπάμα, ενώ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την επίθεση κατά των αστυνομικών, όπως δεν μπορεί να δικαιολογεί και κανένα είδος βίας.

«Θα αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε σε άλλο σημείο του μηνύματός του πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου στην Βαρσοβία.

« Το σημερινό περιστατικό μας κάνει να θυμόμαστε τον κίνδυνο που κρύβει η δουλειά ενός αστυνομικού, καθώς και το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος που μπορεί να αγοράσει ένα όπλο. […] Οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων» κατέληξε στο μήνυμά του.

 

 

Νωρίτερα……

Όπως έγινε γνωστό στις 9.20 το πρωί, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με δεύτερο ύποπτο για τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί στο Ντάλας του Τέξας. Ο ύποπτος σποραδικά πυροβολεί κατά των αστυνομικών, ενώ βρίσκεται μέσα σε γκαράζ, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν.

“Ο ύποπτος με τον οποίο διεξάγονται αυτή την ώρα διαπραγματεύσεις και ο οποίος αντάλλασσε πυρά με εμάς τα τελευταία 45 λεπτά είπε στους διαπραγματευτές ότι υπάρχουν βόμβες παντού” στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας .

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, μετά τους πυροβολισμούς.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα