ΗΠΑ:Μαζικές διαδηλώσεις κατά της εκλογής Τραμπ

cw3ipn7w8aenjcaΔιαδηλώσεις κατά της εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ με τους πολίτες να διαμαρτύρονται κατά της επιθετικής προεκλογικής ρητορικής του

Xιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του κεντρικού Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, και πραγματοποίησαν πορεία προς τον Πύργο Τραμπ, στην 5η λεωφόρο, ενώ εκατοντάδες άλλοι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο του Μανχάταν φωνάζοντας το σύνθημα«Δεν είναι ο πρόεδρος μου».

Στο κεντρικό Σικάγο, περίπου 1.800 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Trump International Hotel, φωνάζοντας συνθήματα «Όχι στον Τραμπ!», «Όχι ρατσιστές στις ΗΠΑ». Η τοπική αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία στην περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο εμποδίζοντας την πορεία των διαδηλωτών, ενώ δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για συλλήψεις ή την άσκηση βίας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα και σε Φιλαδέλφεια, Βοστόνη, Πόρτλαντ και Όρεγκον, ενώ διαδηλώσεις κατά της προεδρικής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Όουκλαντ στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters, οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα κατά της αστυνομίας και έσπασαν τα παράθυρα ενός καταστήματος πώλησης φαρμάκων(CVS) στο Όουκλαντ, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την προεκλογική εξαγγελία του Τραμπ να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και για την απαγόρευση της εισόδουμεταναστών στις ΗΠΑ.

Στο Όστιν του Τέξας, διαδήλωση πραγματοποίησαν περίπου 400 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα