Ζ.Κωνσταντοπούλου:Αγώνας ενάντια σε ένα απολυταρχικό καθεστώς

13022327_10154177267092112_1540950176_nΗ πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης στο θέατρο Χυτήριο το νέο της κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας».

Με σήμα το καραβάκι σε χρώματα γαλάζιο και μοβ, η καινούργια παράταξη στοχεύει να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η έναρξη της εκδήλωσης ήταν προγραμματισμένη για τις 19.00, ωστόσο καθυστέρησε, με την κα. Κωνσταντοπούλου να προσέρχεται στο χώρο λίγο πριν τις 19.50, κρατώντας μια ανθοδέσμη στα χέρια της και υπό τους ήχους του «People have the power» της Πάτι Σμιθ.

Η κα. Κωνσταντοπούλου στην ομιλίας της μεταξύ άλλων είπε ότι το νέο κόμμα-κίνημα στρέφεται κατά της ολιγαρχίας και ξεκινά έναν αγώνα εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής, που, όπως ανέφερε, χρησιμοποιεί τη μιντιακή προπαγάνδα, για να διαιωνίζεται.

Παράλληλα, επέμεινε στους στόχους της για απαλλαγή από το καθεστώς των Μνημονίων, αλλά και διαγραφή του «επονείδιστου χρέους».

«Χαράσσουμε το μέλλον μας χωρίς τρόικα, χωρίς κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα» υπογράμμισε η κα. Κωνσταντοπούλου, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη του νέου κόμματος, στην οποία η ίδια έβαλε την πρώτη υπογραφή, σηματοδοτώντας, όπως είπε, «την έναρξη της πλεύσης μας προς την ελευθερία».

Όπως τόνισε, το νέο κίνημα είναι ανοιχτό σε όλους. «Πάμε με ανοιχτές τις πόρτες μας στην κοινωνία και τους πολίτες» είπε καλώντας τον λαό να «αγκαλιάσει» την «Πλεύση Ελευθερίας».

Αναφερόμενη στο περσινό δημοψήφισμα, η ίδια έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και είπε ότι τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή αυτήν την στιγμή δεν εκφράζουν ούτε κατά το 50% τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Το «παρών» στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος έδωσαν πολλοί νέοι άνθρωποι, καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, όπως η ακαδημαϊκός Πέπη Ρηγοπούλου, οι ηθοποιοί Χάρης Σιώζος και Βάσια Παναγοπούλου, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση κ.α..

Για περισσότερες πληροφορίες για το κόμμα της κας Κωνσταντοπούλου πατήστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα