Ζ.Κωνστανοπούλου:«Να θυμόμαστε από που ερχόμαστε»

αρχείο λήψης (3)

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνστανοπούλου χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας και υπαρξιακής διάστασης για τον ΣΥΡΙΖΑ τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ.

Συγκεκριμένα η κ.Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «Όχι απλώς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μέσα σε 14 ημέρες, τρία απανωτά κατεπείγοντα για συζήτηση και ψήφιση σε λιγότερο από 24 ώρες, να προετοιμάζεται να φέρει το χειρότερο μνημόνιο στη μνημονιακή ιστορία, να αναγκάζεται να προσκαλεί την τρόικα ως νέα τετραμερή και να κατηγορείται για παιδιαρίσματα όποιος προσπαθεί να διαφυλάξει τη δημοκρατική διαδικασία».

Επιπλέον,η κ. Κωνστανοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξουσιοδότηση ούτε λαϊκή νομιμοποίηση να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο και να εφαρμόσει το ακριβώς αντίθετο από τις προγραμματικές της δεσμεύσεις προσθέτοντας« Να θυμόμαστε από που ερχόμαστε: “Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς”, είπαμε».

Τέλος η πρόεδρος της Βουλής κατέληξε «Πριν αλυσοδεθεί η χώρα σε ένα καινούργιο μνημόνιο.Θα έπρεπε να δουλεύουμε ήδη συλλογικά και συντεταγμένα προς την αντίθετη (του μνημονίου) κατεύθυνση. Η ΚΕ να αποφασίσει διαρκείς συνεδριάσεις όλων των οργάνων μας και συστράτευση για να αποτρέψουμε αυτό που δε θα μπορούμε εκ των υστέρων να αποφύγουμε. Η ιστορία δεν τελείωσε στις 13 Ιουλίου, οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν με απερίφραστο τρόπο εγκαίρως και όχι εκ των υστέρων ως επικήδειος»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα