Ζαχαριάδης:Η απάντηση στη διαλυτική ροπή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος πρέπει να ξεκινήσει άμεσα

Zaxariadis_1-e1437660902925-864x400_c«Η απάντηση στη διαλυτική ροπή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος πρέπει να ξεκινήσει άμεσα από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που μάχονται για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα» σημειώνει με άρθρο του στην εφημερίδα ΧΩΝΙ ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρει ότι «οι σχέσεις Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης ήταν πάντα δύσκολες και πολύπλοκες. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος –μεταξύ πολλών παραμέτρων- μπορεί να μας δώσει κι ένα μάθημα για το τι είδους «ατυχήματα» μπορεί να συμβούν αν ανάγεις τα εσωκομματικά και εσωτερικά προβλήματα σε προβλήματα σχέσεων με άλλες χώρες και άλλους οργανισμούς. Οι Βρετανοί επέλεξαν… Κέρδισαν οι απόψεις του κ. Φάρατζ και του κ. Τζόνσον που έχουν ως ατζέντα την αποσύνθεση της Ε.Ε. Η απόφαση είναι απολύτως δημοκρατική και σεβαστή. Για πρώτη φορά στην Ιστορία της, η Ευρωπαϊκή Ενωση μικραίνει και πληθυσμιακά και ως ΑΕΠ, αλλά και πολιτικά στον παγκόσμιο πολυπολικό κόσμο. Ο χάρτης αλλάζει και η Ευρωπαϊκή Ενωση αναζητεί τις ισορροπίες της».

Γι αυτό, συνεχίζει ο Κ. Ζαχαριάδης «είναι υπαρξιακής σημασίας ανάγκη να τεθεί στο τραπέζι ένα νέο σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να υπάρξει ένα new deal, μια νέα συμφωνία για μια Ευρώπη που θα ξαναεμπνεύσει τους λαούς της».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα