Steffen Seibert DEU, Deutschland, Germany, Berlin, 18.07.2014 Steffen Seibert , Regierungssprecher und Chef des Presse- und Informationsamtes der Bundesregierung, waehrend der Bundespressekonferenz in Berlin. Bundespolitik, Deutsche Politik, Politiker, 2014, Portrait Portraet. Steffen Seibert , Speaker of the Federal Government, press call in Berlin. Politics, Germany, political, Politician. Steffen Seibert DEU Germany Germany Berlin 18 07 2014 Steffen Seibert Government spokesman and Boss the Press and Information Office the Federal government  the Federal press conference in Berlin Federal politics German politics Politicians 2014 Portrait Portrait Steffen Seibert Speaker of The Federal Government Press Call in Berlin POLITICS Germany Political politician

Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος βλέποντας τις εικόνες από την Ελλάδα και τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να δράσει συντονισμένα και από κοινού και να μην κλείνει εσωτερικά σύνορα κατά τρόπο που επιβαρύνει άλλα κράτη- μέλη. Ζήτησε δε από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της ως κράτος των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Σένγκεν.

Οι εικόνες, δήλωσε ο Σ. Ζάιμπερτ, «δείχνουν δυστυχώς πολύ ξεκάθαρα πόσο απαραίτητο είναι η Ευρώπη να δράσει συντονισμένα και από κοινού και να μην κλείνει εσωτερικά σύνορα με έναν τρόπο ο οποίος εκσφενδονίζει τα βάρη σε άλλα κράτη- μέλη».

Πεποίθηση της κυβέρνησης παραμένει, σημείωσε, ότι η σωστή στρατηγική είναι να έχουμε μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση στη βάση της καταπολέμησης των αιτιών της προσφυγιάς, της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων και της συνεργασίας με την Τουρκία, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί πραγματικά μια μεγάλη μείωση της παράνομης μετανάστευσης.

«Η Ελλάδα βεβαίως δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της, στην κατάσταση που βρίσκεται», επανέλαβε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου και, αναφερόμενος στην βοήθεια που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ότι θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τη χώρα. «Ταυτόχρονα, πρέπει η Ελλάδα να εφαρμόσει βήμα-βήμα και τις υποχρεώσεις της ως κράτος- μέλος της ΕΕ και της Σένγκεν στα εξωτερικά σύνορα, πρέπει να φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορά της και να συνεχίσει να προωθεί την εγκατάσταση λειτουργικών hot spots και επαρκών εγκαταστάσεων εστίασης», προσέθεσε ο Σ. Ζάιμπερτ.