Ε.Τσακαλώτος:«Στη συζήτηση με τους θεσμούς υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία λιγότερη σε κάποια άλλα»

αρχείο λήψης (1)

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  μετά την πολύωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών Βελκουλέσκου, Κοστέλο, Ρέσλερ και Τζιαμαρόλι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας δήλωσε «υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα. Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί».

Ολόκληρη η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά τη συνάντηση με τους θεσμούς:

«Ήταν η πρώτη συνάντηση, οπότε λογικό ήταν να συζητήσουμε τα οργανωτικά ζητήματα, πώς θα γίνουν οι συναντήσεις, πώς θα λύνουμε έγκαιρα προβλήματα που προκύπτουν για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή διαφορές.

Δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα που δεν είχαν ήδη συζητηθεί, που είναι κάπως καινούργια, γιατί έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες. Τα δημοσιονομικά για παράδειγμα και πώς θα αντιμετωπιστεί η δέσμευσή μας να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Συζητήθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών,  που και αυτό είναι κάπως καινούργιο με τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Συζητήσαμε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες το καινούργιο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Κάναμε τις πρώτες προτάσεις μας, πώς πρέπει να λειτουργεί ώστε συγχρόνως να δημιουργήσει ένα ταμείο που θα βοηθήσει και το κομμάτι της αποπληρωμής του χρέους αλλά και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Όπως καταλαβαίνετε υπήρξε σύγκλιση σε κάποια σημεία, λιγότερη σύγκλιση σε κάποια άλλα. Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα συνεχιστεί».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα