Ε.Μακρόν:Η Βρετανία θα αντιμετωπίσει συνέπειες,αν αποχωρήσει από την ΕΕ

French Economy minister Emmanuel Macron leaves after the weekly cabinet meeting at the Elysee Palace in Paris, France, July 1, 2015.  REUTERS/Philippe Wojazer

Η Βρετανία θα αντιμετωπίσει συνέπειες, αν ψηφίσει υπέρ της εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, σε μια ακόμη προειδοποίηση από ξένο ηγέτη για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις ενός Brexit.

Η Βρετανία θα ψηφίσει σε δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου αν θα παραμείνει στην 28μελή Ένωση. Αυτοί που επιδιώκουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ υποστηρίζουν πως η χώρα θα μπορούσε εύκολα να επαναδιαπραγματευθεί εμπορικές συμφνωίες με την ΕΕ και να ανακτήσει τη θέση της στον κόσμο.

Όμως ο Μακρόν είπε στο BBC πως η Βρετανία ενδέχεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ, μπορεί να δει περισσότερους πρόσφυγες να κατευθύνονται προς τις ακτές της και θα χάσει τη διαπραγματευτική της ισχύ στις συνομιλίες για την προστασία της χαλυβουργίας της από τον κινεζικό ανταγωνισμό.

“Είστε μια μεγάλη χώρα και … το μέλλον σας ως μεγάλης χώρας δεν είναι έξω από την ΕΕ, είναι να είστε μέρος της λέσχης και να μεταμορφώσετε την ΕΕ μαζί με τις άλλες μεγάλες χώρες”, είπε στην εκπομπή The Andew Marr Show.

“Είναι σίγουρο ότι θα έχετε συνέπειες επειδή διαφορετικά δεν έχει νόημα να έχουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε προσθέτοντας πως, αν η Βρετανία αποχωρήσει, άλλες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν.

Ο Μακρόν επανέλαβε την προειδοποίηση, που έχουν διατυπώσει γάλλοι αξιωματούχοι και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, πως χιλιάδες πρόσφυγες μπορεί να συρρεύσουν στη Βρετανία από τη Γαλλία, αν η χώρα αποχωρήσει, κάτι που αυτοί που θέλουν την αποχώρηση από την ΕΕ υποστηρίζουν πως αποτελεί κινδυνολογία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα