Ε. Βενιζέλος: Με εσάς είμαστε καταδικασμένοι να παραμείνουμε σε στασιμοχρεωκοπία

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÅÊÄÇËÙÓÇ ÔÇÓ ÐÑÙÔÏÂÏÕËÉÁÓ «RELAUNCHING EUROPE» ÌÅ ÈÅÌÁ: «ÍÅÅÓ ÉÄÅÅÓ ÃÉÁ ÅÎÏÄÏ ÁÐÏ ÔÇÍ ÊÑÉÓÇ»/PHASMA/Á.ÌÉ×ÁÇËÉÄÇÓ«Όχι» σε οποιοδήποτε σενάρια συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, τονίζοντας με νόημα: «Με την νοοτροπία της κυβέρνηση, το στυλ αυταρχισμού, μονομέρειας δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις εθνικής υπέρβασης». Συμπλήρωσε, σε υψηλούς τόνους ότι η κυβέρνηση εγκλωβίζετε και μαζί της «εγκλωβίζει την χώρα», για να διαπιστώσει ότι «δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι να παραμείνουμε σε στασιμοχρεωκοπία που σπαταλά εθνικό χρόνο και εθνικό κεφάλαιο»!

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και όπως είπε αυτό το νιώθουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνείδησή τους. «Υπερασπίζεστε με τυφλό πάθος όλο το εκκρεμές στο οποίο κινείται η πολιτική της κυβέρνησης τους τελευταίους 18 μήνες. Ξεκινήσαμε από την αυταπάτης εναλλακτικής πολιτικής που θα υπερέβαινε τα μνημόνια θα έδινε λεφτά. Πήγαμε μετά στο φλερτ με την τυχοδιωκτική ρήξη, το δημοψήφισμα. Και φτάσαμε στην πραγματικότητα της απόλυτης υποταγής», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ μίλησε και για το Υπερταμείο. Αφού υπενθύμισε ότι οι πιστωτές ανέκαθεν το ζητούσαν, είπε: «Πρόκειται για αφαίρεση όλης της κινητής περιουσίας του δημοσίου και όλα αυτό περιέρχονται στον έλεγχο της τρόικας στο διηνεκές. Σημασία έχει ότι η διοίκηση δεν διορίζεται χωρίς στην συναίνεση της τρόικας».

Ο κ. Βενιζέλος, κοιτώντας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που δικαιώνει την συνείδησή τους. «Το ερώτημα που τίθεται είναι τι συνέβη στους 18 μήνες. Η υπαγωγή στο τρίτο μνημόνιο ήταν κάτι το αναπόφευκτο. Εάν εσείς συνεχίζατε στις 26 Ιανουαρίου του 2015 το πλαίσιο που βρήκατε τα πράγματα από την προηγούμενη κυβέρνηση που θα βρισκόταν η χώρα σε καλύτερη ή χειρότερη κατάσταση; Οι πάντες συνομολογούν ότι η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερο σημείο. Προκαλέσατε βαθιά βλάβη στον τόπο, στην οικονομία. Τώρα πλέον πρόκειται για μνημόνιο στο διηνεκές!», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα