Εως την Κυριακή θα ψηφιστεί το ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση

Για τις εξελίξεις στον τομέα των τραπεζών, τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, ενημέρωσε ο Γιάννης Δραγασάκης τον Προκόπη Παυλόπουλο, όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.191BAB2B757A981735A3BB8CF4FA3349

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι «μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο έχει συνεισφέρει πάρα πολλούς πόρους για τη διάσωση των τραπεζών και επομένως αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία».

«Οι προϋποθέσεις για να υπάρξει θετική έκβαση υπάρχουν», τόνισε και, αφού ανέφερε ότι το Σάββατο θα ανακοινωθούν οι ανάγκες των τραπεζών, προανήγγειλε ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση και ότι από Δευτέρα θα αρχίσει πια η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

«Το πιο κρίσιμο είναι να έχουμε θετική συνέχεια μετά», σημείωσε, για να επισημάνει ότι «ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν ότι δεν συνοδεύτηκαν από τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα».

«Γι’ αυτό και τώρα μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουμε αμέσως την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με ένα πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, θα αποτρέπει την αγοραπωλησία δανείων, γιατί ακόμα και στα επιχειρηματικά δάνεια αυτό που ενδιαφέρει είναι η επιχείρηση, η παραγωγική δυνατότητα, η απασχόληση», είπε.

«Επομένως», συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης, «εμείς θέλουμε να συνδέσουμε τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δανείων με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα