Ευ.Τσακαλώτος:Παλεύουμε όποιες και αν είναι οι συνθήκες

1898318«Παλεύουμε όποιες και αν είναι οι συνθήκες, όποιοι και αν είναι οι συσχετισμοί. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κρίση αλλά εμείς δεν θα επιστρέψουμε στο νεοφιλελευθερισμό. Κάτι πολύ βαθύ έχει αλλάξει σε αυτόν τον καπιταλισμό. Αυτό δεν το έχει καταλάβει ο Κ. Μητσοτάκης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο 2οσυνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν έχουμε εγγυήσεις αλλά πρέπει να ανοίξουμε την κάθε χαραμάδα, να συζητήσουμε με την σοσιαλδημοκρατία χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτή είναι η αρχή μας και η εμπιστοσύνη μας».

«Το κόμμα είναι το φίλτρο που θα μας σταματήσει από πράγματα που βλέπουμε και δεν μας αρέσουν. Κόμμα με ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών. Οι άνδρες δεν ακούν τα αιτήματα των γυναικών. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε ένα κόμμα που δεν ακούει τις γυναίκες», επεσήμανε.

Επιπλέον,  υπογράμμισε: «Δεν έχουμε εγγυήσεις για τη στρατηγική μας. Και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να ήταν και ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης στη θέση του Βαρουφάκη, τα ίδια θα έλεγαν για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, γιατί ήθελαν να αποτύχει η Αριστερά».

«Δεν θά είχαμε την Εθνική Σύνταξη χωρίς τον Γ. Κατρούγκαλο, δεν θα είχαμε σώσει τους ανασφάλιστους αν δεν ήταν ο Ξανθός, δεν θα είχαμε σώσει το νόμο Κατσέλη αν δεν ήταν ο Σταθάκης. Είμαι περήφανος που περάσαμε για τις φυλακές τρίτου τύπου. Είμαι περήφανος για τη κόντρα του Ν. Φίλη με την Εκκλησία και είμαι απογοητευμένος με το πόσο λίγοι διανοούμενοι τον υποστήριξαν. Κάναμε ένα συμβιβασμό αλλά κάναμε μια αριστερή πολιτική για την παιδεία, την υγεία προς όφελος της κοινωνίας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα