Ευ.Μεϊμαράκης: Το χαρτί της Ευρώπης δεν το χαρίζουμε σε κανέναν

Σε δήλωση που έκανε μετά την συνάντησή του με τους τοπικούς παράγοντες ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «οι εκλογές μόνο αστάθεια και αβεβαιότητα φέρνουν» και συμπλήρωσε : «Ανακόπτουν την όποια πορεία έχει χαράξει η χώρα. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκα, παρότι είπα ότι θα μπορούσε να συνεχίσει αυτή η Βουλή».

Επίσης σημείωσε ότι « Η Νέα Δημοκρατία και άλλες πολιτικές δυνάμεις έδωσαν στήριξη δυνατή για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με δικό μας προσωπικό, πολιτικό κόστος και είπε οτι για πρώτη φορά Πρωθυπουργός πήρε 251 κοινοβουλευτικές ψήφους και είχε τόσο μεγάλη δύναμη στο Κοινοβούλιο. Θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ένας εθνικός ηγέτης. Και θα μπορούσε να προχωρήσει τη χώρα σε μια αλλαγή σελίδας, συνεννόησης, σύνθεσης και ανάπτυξης».

Ο κ. Μεϊμαράκης θέλησε να θυμίσει ότι «εμείς είχαμε καταφέρει στα δυόμισι χρόνια να προχωρήσουμε σε μείωση κάποιων φορολογικών συντελεστών, να προχωρήσουμε στη μείωση κατά 30% της έκτακτής εισφοράς, στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, στη μείωση του ΦΠΑ εστίασης, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που βοηθά την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει – αν δεν είχαν προκύψει οι εκλογές του Ιανουαρίου – στις μεταρρυθμίσεις που είχαμε εξαγγείλει και ότι οι πολίτες μπορούν και έχουν σήμερα συγκρινόμενα προγράμματα, αλλά και αποτελέσματα για να κρίνουν. Και γι’ αυτό καλώ σε ψήφο εμπιστοσύνης και όχι σε ψήφο διαμαρτυρίας ή τιμωρίας, η οποία τελικά κόστισε στον τόπο αυτό το 7μηνο περίπου 90 δισεκατομμύρια».

Στη συνέχεια  ο πρόεδρός της Ευ. Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το Ηράκλειο της Κρήτης ανφέρει:
“Εμείς είμαστε το κόμμα το λαϊκό, το πατριωτικό, το φιλελεύθερο, εμείς είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω το συλλογικό συμφέρον”, εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου.
Εμείς βάλαμε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων, τόνισε, για να συμπληρώσει πως “το χαρτί της Ευρώπης δεν το χαρίζουμε σε κανέναν”.
Εμείς φέραμε την εθνική συμφιλίωση, απλώσαμε το χέρι σε όλους, σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.
Εμείς, συνέχισε, υπηρετούμε την πρόοδο και θεμελιώσαμε τη δημοκρατία στη χώρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα