Ευρωπαίοι δανειστές: Είναι κρίσιμο η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ευρωζώνη

Οι εκλογές να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη του νέου ελληνικού προγράμματος, ζητούν οι Ευρωπαίοι δανειστές, στον απόηχο της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες πιθανώς να διεξαχθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, την ελπίδα οι πρόωρες εκλογές να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στο νέο πρόγραμμα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε γραπτή του δήλωση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. ««Είναι κρίσιμο η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ευρωζώνη. Το νέο πρόγραμμα και το πακέτο μεταρρυθμίσεων υποστηρίχθηκε ευρέως από την Βουλή των Ελλήνων και ελπίζω ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη από τη νέα Βουλή των Ελλήνων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Παρόμοια ήταν η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν στην είδηση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Συγκεκριμένα, ως ευκαιρία για να διευρυνθεί η πολιτική στήριξη στο νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδα «βλέπει» τις πρόωρες εκλογές ο Μάρτιν Σελμάιρ, εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να είναι ένας τρόπος για να διευρυνθεί η στήριξη του προγράμματος του Ευρωπαϊκου Μηχανισμού Στήριξης (ESM) που μόλις υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας εκ μέρους της χώρας του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Σελμάιρ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαμήνυσε ότι η διευρυμένη στήριξη και η αποφασιστικότητα είναι τα «κλειδιά» της επιτυχίας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα