Ευελιξία ζήτησε ο Λιου από τον Σόιμπλε για το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

liou1456507527

Κατ’ ιδίαν συζήτηση με θέμα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είχαν -στο περιθώριο της σύσκεψης των G7 στην Ιαπωνία- οι Τζακ Λιου και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και ο Γερμανός ομόλογός του αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με τον Λιου να εκφράζει ανοιχτά την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία προκειμένου να σημειωθεί ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Wall Street Journal», ο Τζακ Λιου στη συνάντηση που είχε με τον Σόιμπλε υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη «να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για να βάλει το χρέος της Ελλάδας σε έναν βιώσιμο δρόμο μέσα από ουσιαστική ελάφρυνση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.

Ο Λιου είπε στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να είναι ευέλικτες προκειμένου να υπάρξει ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την ανάγκη εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα στο ΔΝΤ, την Ελλάδα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, καθώς και το να βρεθεί μια διαχρονικά βιώσιμη λύση για το ελληνικό ζήτημα.

Αντίστοιχο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Υπογράμμισε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για το ενδεχόμενο κινδύνου για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική χρεοκοπίας τον Ιούλιο, στην περίπτωση που δεν λάβει χρήματα από το πρόγραμμα διάσωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα