Ερντογάν:Οι ΗΠΑ πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε εμάς και την οργάνωση Gulen

1997832Οι δηλώσεις του τούρκου πρόεδρου έρχονται να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στις ΗΠΑ, αναφορικά με την έκδοση του κληρικού
Ένα ξεκάθαρο δίλημμα φέρεται να έθεσε στις ΗΠΑ ο τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan, κατά τη διάρκεια ομιλίας που είχε την Τετάρτη (10/8) στην Άγκυρα, καλώντας ουσιαστικά την Ουάσινγκτον να επιλέξει αν θα στηρίξει μέσω των αποφάσεών της την Τουρκία ή την οργάνωση του κληρικού Fethullah Gulen.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Erdogan, «αργά οι γρήγορα οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιλέξουν: ή εμάς ή την οργάνωση Gulen», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην «πραξικοπηματική τρομοκρατική οργάνωση Gulen ή τη δημοκρατική χώρα της Τουρκίας».
Τα εν λόγω σχόλια έρχονται να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στις ΗΠΑ από την πλευρά της Τουρκίας, αναφορικά με το ζήτημα της έκδοσης του Gulen, ο οποίος στη γειτονική χώρα κατηγορείται για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε τους πολίτες να παραμένουν συνεχώς «σε εγρήγορση» καθώς «η προδοσία μπορεί να έρθει από οπουδήποτε και από οποιονδήποτε».
«Ο λαός μας δε δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει τις πλατείες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Erdogan, ο οποίος τόνισε ότι η δημοκρατία και η ελευθερία πρέπει να προστατεύονται «24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο».
«Αυτοί που στηρίζουν τον τσαρλατάνο που βρίσκεται στις ΗΠΑ, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, και το PKK, θα ηττηθούν όλοι στο τέλος», υπογράμμισε ο Erdogan, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ενδώσει σε καμία μορφή τρομοκρατίας.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα