Επτά επιπλέον κλινάμαξες στην Ειδομένη

sddfEπτά κλινάμαξες  βρίσκονται από την Κυριακή στην Ειδομένη, για να  εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των προσφύγων,εκ των οποίων και  μια ακόμη που θα λειτουργήσει ως ιατρείο.

«Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που υπήρξε αρχικά μια διστακτικότητα, επειδή νόμιζαν ότι θα τούς μεταφέρουμε, αυτή τη φορά, από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι πόρτες μπήκαν μέσα. Κυρίως γυναίκες με μικρά παιδιά» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπεύθυνος Βόρειας Ελλάδας για τη ΓΑΙΑΟΣΕ, Βασίλης Διαμαντάκος.

Η κλινάμαξα που θα χρησιμοποιηθεί ως ιατρείο, θα παραδοθεί στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ενώ συνολικά στην Ειδομένη βρίσκονται 14 κλινάμαξες συνολικής χωρητικότητας 500 θέσεων. Όπως, τόνισε ο κ. Διαμαντάκος δεν θα μεταφερθούν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης άλλες κλινάμαξες καθώς δεν υπάρχει άλλη γραμμή χωρίς ρεύμα εκεί, αλλά υπάρχουν ακόμη 6-7 που μπορούν να επισκευαστούν και να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο μέρος αν αυτό χρειαστεί.

Όλες οι κλινάμαξες που έχουν επιστρατευτεί για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των προσφύγων, ήταν τουλάχιστον πέντε χρόνια παροπλισμένες και συντηρήθηκαν από την  Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), ενώ παραδόθηκαν με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ< της ΕΕΣΣΤΥ και της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα