Επιστράτευση όλων των νομικών μέσων για να επαναλειτουργήσει το Sputnik στην Τουρκία

SPUTNIK.ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Ροσίγια Σεγκόντνια θα χρησιμοποιήσει όλες τις νομικές οδούς προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο ιστότοπος του πρακτορείου Sputnik αφού οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση σε αυτό στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του, Ντμίτρι Κισέλεφ.

“Εφαρμόζουμε όλα τα νομικά μέσα για να αποκαταστήσουμε τον ιστότοπο. Οι δικηγόροι εξετάζουν αυτή τη στιγμή τις δυνατότητές μας”, είπε ο Κισέλεφ.

Το Sputnik, που είναι ο αγγλόφωνος ιστότοπος του Ροσίγια Σεγκόντνια, δεν λειτουργεί στην Τουρκία από το βράδυ της Πέμπτης. Νωρίτερα σήμερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το περιφερειακό δικαστήριο του Γκιόλμπασι, στην επαρχία της Άγκυρας, ενέκρινε την απόφαση της Τουρκικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών (TIB) να αποκλείσει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες στη χώρα, περιλαμβανομένης και αυτής του πρακτορείου Sputnik.

Το γραφείο του Sputnik στην Τουρκία δεν είχε ενημερωθεί για το πότε και πού θα συνεδρίαζε το δικαστήριο για να εξετάσει το θέμα.

Από τον Ιανουάριο του 2015 ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης έχουν το δικαίωμα να αποκλείουν οποιαδήποτε πηγή πληροφόρησης στο διαδίκτυο, χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική εντολή. Οι υπουργοί μπορούν να ζητούν από την Τουρκική Αρχή Τηλεπικοινωνιών και τους παρόχους να αποκλείουν ιστοτόπους ή να διαγράφουν το περιεχόμενό τους μέσα σε διάστημα τεσσάρων ωρών για λόγους “εθνικής ασφάλειας, προστασίας της κοινωνικής τάξης ή για την πρόληψη κάποιου εγκλήματος”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα