Επικριτικός ως προς τη στάση της Αυστρίας σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας

xorst

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse ο Ζέεχοφερ κατηγόρησε την Αυστρία για ελλιπή συντονισμό της εισροής προσφύγων στα ανατολικά και νοτιοανατολικά σύνορα της Βαυαρίας. «Η συμπεριφορά αυτή της Αυστρίας επιβαρύνει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει κάποιος να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο», τόνισε ο πρόεδρος του CSU.

Αξιωματούχοι του κρατιδίου της Βαυαρίας κατηγορούν τη Βιέννη ότι, παρά τις δεσμεύσεις της περί του αντιθέτου, στέλνει χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα με τη Βαυαρία χωρίς προειδοποίηση.

Σύμφωνα με τον Ζέεχοφερ, είναι καθήκον της Γερμανίδας καγκελαρίου να συνομιλήσει με τη Βιέννη. «Ήδη στις 4 Σεπτεμβρίου κατέληξε σε μια συμφωνία με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, η οποία οδήγησε στην πολιτική ανοικτών συνόρων. Αυτό μπορεί και πρέπει να το σταματήσει η καγκελάριος», επισήμανε. Όπως υποστήριξε, το «κλειδί» για την επίλυση του προβλήματος βρίσκεται στη Μέρκελ και τον Φάιμαν. «Πρέπει να τερματίσουν αυτή την πολιτική», υπογράμμισε ο Ζέεχοφερ, προσθέτοντας ότι αρκεί ένα απλό τηλεφώνημα μεταξύ τους.

Ο ίδιος επανέλαβε το αίτημα του για γενικό περιορισμό της εισροής προσφύγων στη χώρα.

Αλλά και ο πρόεδρος της ένωσης κοινοτήτων της Γερμανίας Ράινχαρτ Ζάγκερ ζήτησε να τεθούν περιορισμοί στους πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο στη χώρα, προειδοποιώντας ότι το σύστημα κινδυνεύει να καταρρεύσει. «Νιώθουμε μεγάλη πίεση», είπε μιλώντας στην εφημερίδα Ruhr Nachrichten. «Δεν θα μπορέσουμε να την αντέξουμε για καιρό», πρόσθεσε συμπληρώνοντας πως «έχουμε φτάσει στα όριά μας σε ό,τι αφορά τις ικανότητες στέγασης προσφύγων».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα