Επίσκεψη στην Αθήνα του διοικητή της ΝΑΤΟϊκής αποστολής

bonn-587x330Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο διοικητής του νατοϊκού στρατηγείου (Maritime Command- MARCOM) στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας – στο οποίο υπάγεται η SNMG2 που δρα στο Αιγαίο για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών, Βρετανός αντιναύαρχος Κλάιβ Τζονστόουν.

Η επίσκεψή του συμπίπτει με τον εν πλω ανεφοδιασμό (πετρέλευση) από τη ναυαρχίδα της δύναμης (γερμανικό πλοίο FGS «Bonn»), ταυτόχρονα στην ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» και στην τουρκική φρεγάτα «Barbaross» ανατολικά της Άνδρου στα διεθνή ύδατα. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το βρετανικό πλοίο RFA «Mounts Bay» που εντάχθηκε από χθες στη νατοϊκή δύναμη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο νατοϊκός διοικητής θα μεταβεί με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στη γερμανική ναυαρχίδα της δύναμης.

Εκτιμάται ότι με την επίσκεψή του στοχεύει στο να αποκτήσει επιτόπου ιδία γνώση της πορείας της νατοϊκής αποστολής, να διαπιστώσει τυχόν νέες απαιτήσεις αναφορικά με τον αριθμό των πλοίων της αποστολής και ενδεχομένως να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες.

Αμέσως μετά θα επιστρέψει με το ελικόπτερο στην Αθήνα και από εκεί στην έδρα της MARCOM. Όπως έγινε γνωστό από τη MARCOM, χθες στο πλαίσιο της περιπολίας της η γερμανική ναυαρχίδα έπλευσε μεταξύ της Λέσβου και των τουρκικών χωρικών υδάτων παρέχοντας πληροφορίες στις ακτοφυλακές των δύο χωρών και στη Frontex για να συνδράμει το έργο τους.

Για την περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της στην έγκαιρη παροχή πληροφοριών στο γερμανικό πλοίο είχαν επιβιβασθεί δύο αξιωματικοί-σύνδεσμοι, ένας Έλληνας και ένας Τούρκος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα