Επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας

lavrofΔιήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ,ενώ παράλληλα ξεκινά στο Ζάππειο σήμερα το 4ο ΕλληνοΡωσικό Κοινωνικό Φόρουμ με θέμα: «Ρωσία-Ελλάδα: Δεύτερη χιλιετία φιλικών σχέσεων»

Στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ γίνεται μεταξύ άλλων  αναφορά στην ατμόσφαιρα φιλίας και αμοιβαίας συμπάθειας που κυριαρχεί στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας,επίσης γίνεται ειδική αναφορά και για τη δυναμική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά το πρώτο εξάμηνο του 2016 η άνοδος ξεπερνά το 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.Μεταξύ άλλων τονίζεται η βασική παράμετρος στις διμερείς σχέσεις και στη σύμπλευση των δύο λαών που αποτελεί και ο διεκκλησιαστικός διάλογος.

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού εξωτερικών σηματοδοτεί τις καλές σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας ενώ σημαντική ώθηση στη διμερή συνεργασία δίνει η πραγματοποίηση του λεγόμενου «αφιερωματικού έτους» μεταξύ των δύο χωρών που γίνεται υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους, οι κύριοι Λαβρόφ και Κοτζιάς θα εγκαινιάσουν το 4ο φόρουμ των κοινωνικών οργανώσεων των δύο χωρών, αλλά και την έκθεση των αρχειακών ντοκουμέντων.
Το 4ο Ελληνο-Ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ έχει τις ακόλουθες θεματικές Συνεδρίες.

Συνεδρία 1:  «Ελλάδα –Ρωσία – Ευρώπη: οι παραδόσεις της συνεργασίας και η κοινή ιστορική τύχη»

Συνεδρία 2:
«Η σημασία των Ορθοδόξων παραδοσιακών αξιών στο σύγχρονο κόσμο»

Συνεδρία 3:
«Η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και ρωσικών πανεπιστημίων»

Συνεδρία 4:  «Γεωπολιτική δυναμική στην Ανατολική Μεσόγειο»

Συνεδρία 5:
«Ενεργειακή συνεργασία: βάση της μακροχρόνιας και αμοιβαίας επωφελούς σχέσεως»

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και αυτή τη φορά, οι εργασίες του Forum θα πλαισιωθούν από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες κλασικής μουσικής, εκθέσεις βυζαντινής αγιογραφίας και εκθέσεις φωτογραφίας.

Το 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Forum διοργανώνουν το Ίδρυμα Άγιου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», η Ελληνορωσική Λέσχη «Διάλογος» σε συνεργασία με την Pommel Holdings Inc. και την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ).

Συνάντηση  Τσίπρα-Λαβρόφ αύριο στο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 10:45 π.μ. με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Σεργκέι Λαβρόφ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα