Επίθεση εναντίον της ισραηλινής πρεσβείας στην Άγκυρα

1065476_turekyΈνας επίδοξος δράστης επίθεσης πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε σήμερα κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα, ανακοίνωσαν εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και η τουρκική αστυνομία.

Η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε σήμερα έναν άνδρα ηλικίας 41 ετών έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα, αφού αυτός φώναξε συνθήματα και κρατούσε μαχαίρι, ανακοίνωσε το γραφείο της κυβερνήτη της ‘Αγκυρας.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος κατά τα φαινόμενα είναι ψυχικά διαταραγμένος, αγνόησε την προειδοποίηση της αστυνομίας να σταματήσει. Δεν έχει διαπιστωθεί σχέση μεταξύ του δράστη και οποιασδήποτε οργάνωσης. Ο άνδρας αυτός δεν έχει ποινικό μητρώο, προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη.

“Το προσωπικό είναι ασφαλές. Ο δράστης τραυματίσθηκε πριν φθάσει στην πρεσβεία”, ανέφερε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του. “Ο δράστης πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε από έναν ντόπιο άνδρα της ασφάλειας”.

Η τουρκική αστυνομία στον τόπο του επεισοδίου είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως ο δράστης φώναξε “Αλάχου Άκμπαρ” (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) πριν πυροβοληθεί στο πόδι. Η αστυνομία εξετάζει το σακκίδιό του, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει ανατινάξει, είπε ένας εικονολήπτης του Ρόιτερς που βρίσκεται επιτόπου. Η περιοχή έξω από την πρεσβεία έχει αποκλεισθεί από τις αρχές.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε πως ο δράστης πυροβολήθηκε στο πόδι έξω από την πρεσβεία αφού αποπειράθηκε να επιτεθεί με μαχαίρι. Πρόσθεσε πως ο δράστης είναι ψυχικά διαταραγμένος.

Το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως το επεισόδιο σημειώθηκε όταν δύο άτομα αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην πρεσβεία.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές αν υπήρξε και δεύτερος επίδοξος δράστης, όμως τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά αναφέρει πως επρόκειτο για δύο άτομα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα πως ο δράστης σκοτώθηκε, αλλά αργότερα διευκρίνισαν πως “τραυματίσθηκε και εξουδετερώθηκε”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα