Εν αναμονή των εξελίξεων οι ΗΠΑ

e flagΟ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ δεν θέλησε,μέχρι αργά χθες Κυριακή, να σχολιάσει επίσημα το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών.

Ενώ,από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε: «Σεβόμαστε τη δημοκρατική διαδικασία που έλαβε χώρα στην Ελλάδα και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Εμείς δεν θα προβούμε σε κάποιο σχόλιο απόψε, αλλά θα έχουν περισσότερα να πούμε καθώς εξελίσσεται η κατάσταση».

Αμερικανικά ΜΜΕ:

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν εκτενείς αναφορές στο συντριπτικό και ηχηρό “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος .

To πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι Ελλάδα ψήφισε «όχι», αυξάνοντας το ρίσκο εξόδου από την ευρωζώνη. O Αλέξης Τσίπρας αλλάζει τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων όσον αφορά τη λιτότητα στην Ευρώπη μετά τον θρίαμβο του στο δημοψήφισμα.

Η εφημερίδα Wall Street Jornal μετέδωσε ότι “οι Έλληνες ψήφισαν «όχι» στις απαιτήσεις των δανειστών, κάτι που μπορεί να θέσει την χώρα σε τροχιά σύγκρουσης με την υπόλοιπη ευρωζώνη”.

Η εφημερίδα Νew York Times τόνισε ότι η ψήφος στο ΟΧΙ είναι ένας θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα που του δίνει περισσότερη διαπραγματευτική δύναμη στις συζητήσεις με τους δανειστές όμως την ίδια στιγμή εγείρει την πιθανότητα οι δανειστές να απομακρυνθούν αφήνοντας την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την χρεοκοπία, την οικονομική κατάρρευση και την έξοδο από την ευρωζώνη και στην χειρότερη περίπτωση την έξοδο από την Ε.Ε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα