ΕΚT:Μη ικανοποιητική η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης

ektΗ οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης δεν είναι ικανοποιητική και χρειάζεται να καταβληθούν νέες προσπάθειες για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, ιδιαίτερα επειδή η εμπιστοσύνη στους εθνικούς και τους πολιτικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι χαμηλή, υποστήριξε σήμερα ο Ιβ Μερς, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

“Στον χρηματοοικονομικό τομέα, οι εναπομείνασες αστάθειες στον τραπεζικό τομέα θα πρέπει να διορθωθούν και να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση” είπε ο Μερς σε ομιλία του σε ένα συνέδριο στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας.

“Σε διαφορετική περίπτωση οι φορείς της αγοράς θα εξακολουθήσουν να φοβούνται ότι οι τοπικές ευπάθειες θα μπορούσαν τελικά να επεκταθούν και να αποσταθεροποιήσουν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα προτού να είναι έτοιμα προς ανάπτυξη όλα τα πυροσβεστικά μέσα”, συνέχισε.

Στην ομιλία του, ο Μερς δεν αναφέρθηκε στην τρέχουσα νομισματική πολιτική. Είπε όμως ότι η ΕΚΤ δεν θα καταφύγει σε ακραία μέσα για να επιτύχει τον στόχο της όσον αφορά τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα