ΕΚΤ:Τίτλοι τέλους για το χαρτονόμισμα των 500 ευρω

main_1458474867_9195868Τίτλοι τέλους για το χαρτονόμισμα των 500 ευρω από το 2018. Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει οριστικά την έκδοση του. Τα υφιστάμενα χαρτονομίσματα παραμένουν νόμιμο χρήμα, διατηρούν την αξία τους και θα ανταλλάσσονται από τις κεντρικές τράπεζες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα σταματήσει την παραγωγή και έκδοση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ προς το τέλος του 2018.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ διατηρούν την ιδιότητα του νόμιμου χρήματος και την αξία τους.

«Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ παραμένει νόμιμο χρήμα και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής και αποθήκευσης αξίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

«Το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, όπως και οι υπόλοιπες ονομαστικές αξίες των χαρτονομισμάτων σε ευρώ, θα διατηρεί πάντοτε την αξία του και θα μπορεί να ανταλλάσσεται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες στο ευρωσύστημα για απεριόριστο χρονικό διάστημα» διευκρινίζει η ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα