Εκρηξη βόμβας σε δημοτικό σχολείο στο Ντιγιάρμπακιρ

Πέντε μαθητές ενός σχολείου του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, τραυματίστηκαν σήμερα ελαφρά από την έκρηξη μηχανισμού στην αυλή του σχολείου τους, την οποία οι αρχές έσπευσαν να αποδώσουν στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). 959565_1_0120-ODIYARBAKIR_standard

έκρηξη προκλήθηκε σε ένα δημοτικό σχολείο της περιοχής Μπαγλάρ την ώρα που όλοι οι μαθητές βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου για το διάλειμμα, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της υπηρεσίας ασφαλείας που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ρίχτηκε στην αυλή του σχολείου από έξω, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οι οποίες απέδωσαν την επίθεση στο PKK.

Οι πέντε μαθητές, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα γυαλιών από τα τζάμια του σχολείου, εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Έπειτα από μια κατάπαυση του πυρός για περισσότερα από δύο χρόνια, η σύγκρουση μεταξύ των ανταρτών του PKK και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας ξανάρχισε το περασμένο καλοκαίρι.

Πριν από μια εβδομάδα ένα φορτηγάκι παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη μπροστά σε αστυνομικό τμήμα της Τσινάρ, στο νότιο τμήμα του Ντιγιάρμπακιρ, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και πέντε αμάχους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά.

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για τον θάνατο αμάχων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει επανειλημμένως δεσμευτεί τις τελευταίες εβδομάδες να “εξαλείψει” το PKK και αποκλείει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση μαζί του.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα