Εκκένωση καταυλισμού μεταναστών στο Παρίσι

lkjlΣτη γαλλική πρωτεύουσα, τις δυσκολίες που παραμένουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού αναδεικνύει η νέα επιχείρηση εκκένωσης, για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα, του καταυλισμού στον σταθμό του Στάλινγκραντ.

Οι Αρχές απομάκρυναν περίπου 400 άτομα που κοιμούνταν σε στρώματα για να τους μεταφέρουν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης και κύλησε με ηρεμία. Οι μετανάστες -στην πλειονότητά τους, από το Σουδάν, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν- μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή του Παρισιού ή σε άλλα σημεία της χώρας, όπως μεταδίδουν οι Parisien και η Monde.

Η περιοχή του σταθμού κάτω από τις γραμμές είχε γίνει καταφύγιο για εκατοντάδες αρκετές φορές προηγουμένως. Στο Στάλινγκραντ είχαν απομακρυνθεί μόλις στις αρχές του μήνα, στις 7 Μαρτίου, άλλα 393 άτομα. Παρά τις απόπειρες των τοπικών Αρχών όμως, το σημείο ξαναγέμισε ενδιάμεσα.

Χώροι έξω από τους σταθμούς του παρισινού μετρού που μπορούν να προσφέρουν προφύλαξη από τη βροχή έχουν γίνει συχνά σημεία πρόχειρων καταυλισμών: Από τον Ιούνιο του 2015, ξεκινώντας από το Σαπέλ, η αστυνομία του Παρισιού έχει πραγματοποιήσει συνολικά 18 τέτοιες επιχειρήσεις.

Πηγή:Left

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα