Εργολάβος καθαριότητας εκβιάζει καθαρίστριες να δεχθούν μείωση μισθών

Ολόκληρη η καταγγελία

Με απειλές ότι θα χάσουν τη δουλειά τους συνεχίζει να εκβιάζει η εταιρεία La Βolaget τις εργαζόμενες καθαρίστριες προσπαθώντας να υφαρπάξει τις υπογραφές τους για μείωση 55%. Η La Βolaget είναι η εταιρεία – εργολάβος που έχει «αναλάβει» ένα μέρος του έργου της καθαριότητας της τράπεζας Eurobank. Ασκώντας αφόρητη πίεση  στις εργαζόμενες προσπαθεί να τις αναγκάσει να αποδεχτούν μισθό των 380 ευρώ τον μήνα.

Ύστερα από συντονισμένες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας, η Διοίκηση της Τράπεζας αποδέχτηκε να επανεξετάσει το ζήτημα σε ένα μήνα και να μην εφαρμόσει την άμεση και αναδρομική (από 1/8) μείωση μισθού. Εν τούτοις η εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη τους εκβιασμούς και τις απειλές ότι όποια δεν υπογράψει θα χάσει τη δουλειά της και θα αντικατασταθεί άμεσα.

Ίσως δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει αυτή η συμπεριφορά από μια εταιρεία που ο επικεφαλής της δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει «διάλεκτο καραγωγέως» όταν συνομιλεί με εκπρόσωπο του σωματείου, είναι όμως αποκαλυπτικό της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί και προφανώς καταδικαστέο.

Συναδέλφισσες,

Αψηφήστε τις απειλές των εκπροσώπων της εταιρείας όσο πιεστικές και αν είναι. Υπάρχει απόφαση της Διοίκησης της Eurobank, στο υψηλότερο επίπεδο, να μην εφαρμοστεί η μείωση, προς το παρόν τουλάχιστον. Θα πρέπει να αξιολογηθεί εκ νέου η απόφαση για περικοπές μισθών που στηρίζουν ολόκληρες οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν, που υπηρετούν στον στρατό, που είναι άνεργα, με συζύγους επίσης άνεργους ή με σοβαρά προβλήματα υγείας. Καταφέραμε ήδη να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Αυγούστου χωρίς μείωση ακόμα και σε όσες εργαζόμενες είχαν υποκύψει στον εκβιασμό και είχαν υπογράψει στις 30 Αυγούστου μείωση με ημερομηνία έναρξης αναδρομικά (!) από την 1η Αυγούστου.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, δεν γνωρίζουμε με ποιο κίνητρο, εσκεμμένα ψεύδονται όταν δεν σας  κοινοποιούν την απόφαση της Τράπεζας για την οποία έχουν ενημερωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη και συνεχίζουν το βρώμικο και καταδικαστέο έργο του ωμού εκβιασμού.

Ζητάμε από την Διοίκηση της Eurobank να επαναφέρει στη τάξη την εν λόγω εταιρεία και τους εκπροσώπους της.

Ζητάμε από την Διοίκηση της Eurobank να επανεξετάσει το ζήτημα των καθαριστριών και να ανταποκριθεί στο ελάχιστο αίτημά τους για διάλογο με τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα