Εκατόμβη νεκρών από επιθέσεις σε Υεμένη και Συρία

dscfwΤο θάνατο τουλάχιστον 45 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδες άλλων προκάλεσε διπλή βομβιστική επίθεση με στόχο νεοσύλλεκτους στο Άντεν της Υεμένης.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο πρώτος καμικάζι πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό αυτοκινήτου έξω από το στρατόπεδο σκοτώνοντας 20 άτομα. Ο δεύτερος ήταν πεζός και ανατινάχτηκε ανάμεσα σε ομάδα νεοσύλλεκτων, έξω από το σπίτι διοικητή του στρατού με αποτέλεσμα ακόμη 20 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Σειρά επιθέσεων στη Συρία

Πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα εξαιτίας μίας σειράς επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν με επτά παγιδευμένα αυτοκίνητα στις παράκτιες πόλεις Ταρτούς και Τζάμπλα, προπύργια του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο απολογισμός του Παρατηρητηρίου αναφέρει ότι «τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ταρτούς και 53 στην Τζάμπλα, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών άμαχοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των τραυματιών από τις σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις επτά παγιδευμένων αυτοκινήτων, τα πέντε από τα οποία οδηγούσαν καμικάζι».

Την ευθύνη για τις πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό κράτος. Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq των τζιχαντιστών μετέδωσε ότι οι δράστες ήταν μέλη του ΙΚ, που «είχαν στόχο να πλήξουν συγκεντρώσεις των Αλαουιτών στην Ταρτούς και την Τζάμπλα», κάνοντας αναφορά στην σιιτική μειονότητα στην οποία ανήκει ο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Μία από τις τέσσερις επιθέσεις στην πόλη Τζάμπλα είχε στόχο την υπηρεσία πρώτων βοηθειών κρατικού νοσοκομείου, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Κατά τα φαινόμενα, καμικάζι ανατινάχθηκε αφού είχε εισέλθει στο νοσοκομείο προσποιούμενος ότι βοηθά τους τραυματίες των προηγούμενων εκρήξεων», δήλωσε πηγή πολιτοφυλακής στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα