Εισαγγελική έρευνα για τις ελλείψεις στα φάρμακα

eisaggeliki-ereuna-gia-tis-elleipseis-sta-farmaka.w_lΜετά τις καταγγελίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα ξεκινά επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Για την υπόθεση είχε κατατεθεί εξώδικο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθούν οι καταγγελίες για ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα αλλά και η τυχόν ποινική ευθύνη φαρμακευτικών εταιρειών.

Σήμερα το πρωί μάλιστα ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος συναντήθηκε για το μείζον αυτό θέμα με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Εξερχόμενος o κος Λουράντος από το γραφείο της κας Κουτζαμάνη, δήλωσε:

«Μέρα με τη μέρα οι ελλείψεις στα φάρμακα πολλαπλασιάζονται. Μετά από καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις ελλείψεις. Ήρθα εδώ και την ενημέρωσα με στοιχεία. Θα φέρουμε και νέα στοιχεία, γιατί μας ζητήθηκε ένας πιο εμπεριστατωμένος φάκελος.

Ειδικά αυτήν την εποχή με τους πρόσφυγες αλλά και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η κοινωνία η ανάγκη ύπαρξης όλων των φαρμάκων.

Αναφέραμε ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, εταιρείες και φαρμακαποθήκες που δεν εφοδιάζουν την αγορά και κάνουν εξαγωγές. Ζητούμε την παρέμβαση του ΕΟΦ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα