Εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ εν μέσω κινητοποιήσεων

gfhfgh«Πράσινο φως» άναψαν οι μέτοχοι του ΟΛΠ για την παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική εταιρεία Cosco.

Στη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης και η συμφωνία θα πρέπει πλέον να «περάσει» για κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση.

Παράλληλα, εγκρίθηκε νέο μικρότερο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς τη συμμέτοχη των δυο εκπρόσωπων των εργαζομένων ενώ τη θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου ανέλαβε ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος,Αθανάσιος Λιάκος.

Από την πλευρά του οι εργαζόμενοι αντιδρούν πραγματοποιώντας σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Λεωφόρο Αθηνών, ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων ενόψει της ιδιωτικοποίησης των δύο λιμανιών.Επίσης συνδικαλιστές προχώρησαν στον αποκλεισμό της εισόδου του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματίσει αύριο Σάββατο περιφρούρηση της απεργίας τους στους χώρους των επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν οκτώ κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα