Δ.Στρατούλης:Κομματικό σχήμα με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και αντικατάστασή τους από πολιτικές ανάπτυξης

Ο Δημήτρης Στρατούλης έδωσε το περίγραμμα του νέου κομματικού σχηματισμού κάνοντας λόγο για «αντιμνημονιακό, πατριωτικό, δημοκρατικό μέτωπο» με στόχος την ακύρωση των μνημονίων και αντικατάστασή τους από πολιτικές ανάπτυξης». Οπως είπε «εφόσον ανακοινωθούν εκλογές οι δυνάμεις του Οχι θα βρουν τον τρόπο να εκφραστούν πολιτικά σ’ αυτές τις εκλογές».

Ερωτηθείς για το αν θα συμμετάσχει στο μέτωπο αυτό ο Γιάνης Βαρουφάκης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως «ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί εκλογές και δεν μπορούμε να πούμε “ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε”».

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας θα ανεξαρτητοποιηθούν προκειμένου να συντάξουν κοινοβουλευτική ομάδα και να έχουν όλα τα δικαιώματα των εκπροσωπούμενων στη Βουλή κομμάτων, κατά την προεκλογική περίοδο.

Η Πλατφόρμα αλλά και όσοι βουλευτές συμπράξουν από όσους είπαν «όχι» ή ψήφισαν «παρών» στο τρίτο Μνημόνιο, θα είναι πλέον η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη καθώς δυνητικά μετρά 43 βουλευτές (32 που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο και οι 11 που δήλωσαν «παρών»). Ετσι, θα πάρουν εκείνοι την τρίτη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι η Χρυσή Αυγή που αριθμεί 17 βουλευτές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα