Δ.Παπαδημούλης:Είμαστε ανοικτοί στη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας

papadimoulis-o-suriza-den-tha-paei-se-nees-ekloges.w_hrEίμαστε ανοικτοί ανά πάσα στιγμή στη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής καικυβερνητικής πλειοψηφίας, δήλωσε μεταξύ άλλων  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑκαι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντα ςστο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ , είπε συγκεκριμένα:

“Σε αυτό το διάστημα των 7-8 μηνών που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση,προσπαθούμε να διευρύνουμε τα ερείσματα και της κυβέρνησης και της χώρας και διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ήδη έχουν γίνει τέτοια βήματα. Αυτό φάνηκε όταν ο Αλ. Τσίπρας μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο, στις αρχές Ιουλίου, προς τους Πράσινους και προς τους Σοσιαλιστές και ιδιαίτερα εκείνους που θέλουν να πάρουν αποστάσεις από τη μονοκαλλιέργεια της λιτότητας και τη νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης του Βερολίνου. Αυτό είναι μία κατεύθυνση που θα ήταν ευχής έργον να αντιστοιχηθεί και στην Ελλάδα. Από την πρώτη μέρα, από την Κυριακή των εκλογών, ο πρωθυπουργός είπε ότι είμαστε ανοικτοί ανά πάσα στιγμή στη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής πλειοψηφίας, είτε σε επιμέρους θέματα είτε γενικότερα. Από το βράδυ των εκλογών, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού επέλεξαν τον ρόλο μιας αντιπολίτευσης, που κινείται μέχρι στιγμής σε άγονους τόνους και ρυθμούς. Είναι κάτι που αν αυτοί αποφασίσουν να το επανεξετάσουν εδώ είμαστε να το κουβεντιάσουμε. Αν αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ με τη νέα του ηγεσία να ξεκολλήσει από τη ΝΔ και από τη γραμμή Βενιζέλου, εδώ είμαστε να το δούμε. Το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου, την ώρα που οι πάντες -και πρωτίστως ο ελληνικός λαός- ήθελαν τη γρήγορη συγκρότηση μιας σταθερής κυβέρνησης οι μόνοι που ήταν διατεθειμένοι να στηρίξουν μια κυβέρνηση Τσίπρα με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του ήταν οι ΑΝΕΛ. Κανείς άλλος δεν εκδήλωσε ανάλογη διάθεση”.

“Αυτό που σημειώνω είναι ότι, αν συγκρίνει κανείς τις δηλώσεις κορυφαίων Σοσιαλιστών παραγόντων -είτε ηγετών κρατών, είτε ηγετών αυτού του χώρου στο Ευρωκοινοβούλιο- με τη στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, θα δει μια αναντιστοιχία. Για παράδειγμα, στη συνάντηση του κ. Πιτέλα με τον Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες πριν από 15 μέρες περίπου, συζητήθηκε το ενδεχόμενο και για την κυβέρνηση Τσίπρα να επαναληφθεί το λεγόμενο «μοντέλο Χριστόφια». Όταν ο κ. Χριστόφιας ήταν ο μοναδικός Αριστερός ηγέτης κράτους-μέλους στην ΕΕ, παραμονές των Συνόδων Κορυφής καλούνταν ως παρατηρητής στις συναντήσεις των Σοσιαλιστών ηγετών. Αν κάτι τέτοιο γίνει, θα είναι θετικό κατά τη γνώμη μου”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν ενδιαφέρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να έχει  την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: “Ως κυβέρνηση και ως ΣΥΡΙΖΑ μάς ενδιαφέρει να έχουμε την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ακόμα και με τη ΝΔ, σε θέματα όπως η μείωση του χρέους, εξωτερικής πολιτικής, αναμόρφωσης της διοίκησης και περιορισμού της φοροδιαφυγής. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ήπιο πολιτικό κλίμα. Προτεραιότητα πρέπει να είναι ένα επενδυτικό «μπουμ» για να μπορέσουμε να μειώσουμε την ανεργία και για να γίνουν αυτά, που τα θέλει στη συντριπτική του πλειοψηφία ο κόσμος, χρειάζεται να αλλάξουν κάποια πράγματα στο πώς γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα’.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα