Δ.Μάρδας:«Δεν μπορούν να υπολογιστούν από πριν οι ζημιές σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή»

dimitris-mardas

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο Mega εξήγησε τις επιπτώσεις που θα είχε η περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

Συγκεκριμένα,εκτιμά  πως η  υποτίμηση της δραχμής σε ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα μπορεί να φτάσει το 50%-60% ακόμη και 70% ενώ υπενθύμισε και το  παράδειγμα της Αργεντινής, το νόμισμα της οποίας την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 75% και πλέον έχει υποτιμηθεί σωρρευτικά κατά 1.000%.

Ο κ Μάδρας υπογράμμισε ότι «Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και μείωση του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων» τόνισε και πρόσθεσε ότι η υποτίμηση ενός νομίσματος σημαίνει πως ό,τι εισάγεται, αυξάνεται όσον αφορά την τιμή του. «Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το 1974-2000 και μας έδειξε πολύ καθαρά τι σημαίνει απαξίωση του νομίσματος»ενώ πρόσθεσε «Θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με σακουλίτσες με χρήματα για να πάμε στο εστιατόριο. Αυτό το έζησε το Ζαίρ που εφάρμοσε μια μορφή του σχεδίου αυτού» υποστήριξε ο Δ. Μάρδας. «Δεν είναι τόσο απλά και χαρούμενα τα πράγματα» τόνισε και υπογράμμισε ότι «οι ζημίες με μια επιστροφή στη δραχμή θα είναι τέτοιες που δεν μπορούν να υπολογιστούν από πριν».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα