Δ. Κουτσούμπας: Αιτία πολέμου οι αλλαγές στο ιατροασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα

«Κάθε μέρα θα μας βρίσκετε στους δρόμους του αγώνα» προειδοποίησε την κυβέρνηση ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» τις αλλαγές στο ιατροασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα. Ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «προκλητική» την προσπάθεια της κυβέρνησης «να ντύσει με φιλολαϊκά μανδύα την επίθεση στα λαϊκά στρώματα» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δυναμώνει τα «ντεσιμπέλ της προπαγάνδας» για ισοδύναμα μέτρα.

Ο γ.γ, του ΚΚΕ προειδοποίησε «κάτω τα χέρια από τα βαρέα κι ανθυγιεινά» κι επέκρινε την κυβέρνηση επειδή θεωρεί «προνομιούχο» τον συνταξιούχο των 1,000 ευρώ ή αυτόν που συμπληρώνει το εισόδημά του με ένα νοίκι. Ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία, ενώ επισήμανε ότι τα ίδια με την κυβέρνηση λένε κι οι πολιτικοί της φίλοι, Φρ. Ολάντ και Μ. Ρέντζι, καθώς παρόμοια είναι η γενική πορεία των πραγμάτων σε όλα τα κράτη- μέλη της Ε.Ε.

Σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος αυτόματων μειώσεων, ο γ.γ. του ΚΚΕ μίλησε για «αυτόματο σφαγείο στα κονδύλια για τις λαϊκές ανάγκες». Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι η κυβέρνηση διακηρύσσει την θέλησή της να πατάξει την διαφθορά και την διαπλοκή την ώρα που διατηρεί το «προκλητικό» φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών και την την φοροασυλία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ σχολίασε ότι η κυβέρνηση βαφτίζει αναδιάρθρωση του χρέους την επιμήκυνση πληρωμών και την μείωση επιτοκίων καλώντας τον λαό να πληρώσει ένα χρέος που δεν δημιούργησε με τους ομίλους που ευνοήθηκαν από την αύξηση του χρέους την «αγκαλιάζουν στοργικά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα