Δ.Κουτσούμπας:«Ο Λαφαζάνης δεν έβγαλε κιχ όλο αυτό το διάστημα μέσα στη Βουλή»

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, έστρεψε τα βέλη του προς την Λαϊκή ενότητα και προσωπικά προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας ότι ενώ γνώριζε την έκβαση της διαπραγμάτευσης το τελευταίο επτάμηνο, δεν εξέφρασε δημόσια τη διαφωνία του.

koutsoumpas1436358994O κ.Κουτσούμπας κατηγόρησε τον Παναγιώτη  Λαφαζάνη ότι  δεν έβγαλε κιχ όλο αυτό το διάστημα μέσα στη Βουλή για τις αντιρρήσεις που είχε για το που οδηγούνταν και οι διαπραγματεύσεις και η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος και την τελευταία στιγμή, όταν είδε ότι ένας κόσμος θα εγκατέλειπε τον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε αυτό το κόμμα λέγοντας ότι “ξαφνικά διαφοροποιούμαι”.

«Ο κ. Λαφαζάνης έφτιαξε ένα κόμμα, διέσπασε το κόμμα στο οποίο μέχρι πριν από δύο εβδομάδες ήταν κορυφαίος υπουργός, που σιγοντάρισε αυτό το επτάμηνο ώστε να καταλήξει εκεί το θέμα», σημείωσε και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ δεν λέει τα ίδια με τη Λαϊκή Ενότητα.

«Εμείς δεν λέμε έξοδο από την Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ζήτημα της συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα και την ενότητα της Αριστεράς ο κ.Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ζήτημα της ενότητας της αριστεράς έχει απαντηθεί από το 2012.

«Το ΚΚΕ είχε πει από τότε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, όπως και αν ονομαστεί αυτή, η οποία στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια αυτού του δρόμου ανάπτυξης να μπορέσει να λύσει έστω και το παραμικρό πρόβλημα».

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, θα συμμετάσχει και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας .

Τέλος, η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27), με θέμα, την παρουσίαση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ για τις Βουλευτικές εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα