Δ.Κουτσούμπας:«Θα ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο, εάν είναι πραγματικά απλή αναλογική»

bmnbnm«Θα πούμε ανεπιφύλακτα ναι και θα ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο, εάν είναι πραγματικά απλή αναλογική» αποκάλυψε σήμερα στα «Παραπολιτικά 90,1» και στο Σεραφείμ Κοτρώτσο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκαθαρίζοντας ότι «απλή αναλογική σημαίνει να μην υπάρχει μπόνους εδρών και να μην υπάρχει όριο 3% για την εκλογή κόμματος».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, «για μας απλή αναλογική σημαίνει κανένα μπόνους και κανένα πλαφόν. Αυτά τα ζητήματα προέβλεπε και η παλιότερη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, πριν αρχίσει τις σταδιακές και συνολικές κυβιστήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της ψήφου στα 17, λέγοντας πως το έχει πει στον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη συνάντησή τους. «Έτσι κι αλλιώς η μισή Τρίτη Λυκείου ψηφίζει σήμερα. Άρα αν ισχύσουν τα 17, τότε θα ψηφίζει και η μισή δεύτερα Λυκείου» σημείωσε.

Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που ζήτησε να μην ισχύσει η ψήφος στα 17, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση το «λιγότερο υπερβολική ή δήλωσε άγνοιας του ζητήματος. Το κόμμα του στέκεται επιφυλακτικά στην πολιτικοποίηση της νεολαίας» σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας.

Συν τοις άλλοις, χαρακτήρισε ανεύθυνους και γελοίους όσους υποστηρίζουν πως πρέπει να υπάρχει το όριο του 3% για εθνικούς λόγους λέγοντας πως «πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη συζήτηση. Κάποιοι λειτουργώντας ως λαγοί ή με ανεύθυνο τρόπο, οδηγούνται σε μια επικίνδυνη πολιτική που αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα στη Θράκη».
Τέλος επανέλαβε πως ότι είπε για την πρόσφατη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα ισχύει στο ακέραιο. «Ισχύει απόλυτα αυτό που είπα. Έτυχε να το πω και να το διατυπώσω. Εφόσον το είπα δημόσια, αυτό είναι. Τέλειωσε» κατέληξε.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα