Δ.Αβραμόπουλος:Είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε 445 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

 

Σε συνέντευξή του ο Δ.Αβραμόπουλος εκφράζει την αντίθεσή του στην Ευρώπη – φρούριο, αποκαλύπτει ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να διαθέσουν στην Αθήνα 445 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες και προαναγγέλλει αλλαγές στο Δουβλίνο ΙΙ.

«Κανείς δεν φταίει αλλά και όλοι μαζί έχουν την ευθύνη. Το γεγονός ότι κάποιες χώρες δεν εφαρμόζουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική είναι μία από τις αιτίες που βλέπουμε αυτές τις εικόνες», σχολιάζει αρχικά ο κ. Αβραμόπουλος και αποκαλύπτει: «Είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε 445 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, φτάνει με την σειρά της η Ελλάδα να τηρήσει όσα έχουμε συμφωνήσει».

Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει με έμφαση: «Δεν μπορεί η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης να επηρεάζεται από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις», σχολιάζοντας το γεγονός ότι «με αφορμή το μεταναστευτικό, έχουν πάρει αρκετή δύναμη λαϊκίστικα κινήματα και ξενοφοβικά και αντιευρωπαϊκα».

«Η Ευρώπη είναι εναντίον κάθε πολιτικής αποκλεισμού. Είμαστε αντίθετοι σε μία Ευρώπη φρούριο. Μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της Ευρώπης είναι η ζώνη Σένγκεν. Η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και πολιτών πρέπει πάση θυσία να διασφαλιστεί», προσθέτει ο Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα