Δύσκολες διαπραγματεύσεις σήμερα στην καγκελαρία για τη διαχείριση του προσφυγικού στη Γερμανία

germaniki_vouli

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag, το ξενοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) ενισχύεται περαιτέρω και φτάνει το 8% -με το ποσοστό του στην ανατολική Γερμανία να αγγίζει το 15%! CDU/CSU παραμένουν στο 36%, το SPD υποχωρεί στο 25%, ενώ η Αριστερά είναι σταθερή στο 10%, όπως και οι Πράσινοι, ενώ το FDP φτάνει στο όριο του 5%.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση , διεξάγονται σήμερα στην καγκελαρία  δύσκολες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού, ανάμεσα στους επικεφαλής των τριών κομμάτων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας -Χριστιανοδημοκράτες (CDU), Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Οι διαφωνίες για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της κρίσης από την Άνγκελα Μέρκελ είναι έντονες και έχουν προκαλέσει τις σοβαρότερες τριβές στη διάρκεια της δεκαετούς θητείας της, γεγονός που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, όπου και τα τρία κόμματα χάνουν έδαφος. Το βαυαρικό CSU ζητά πολύ πιο αυστηρή πολιτική και κλείσιμο των συνόρων, ενώ το SPD τάσσεται υπέρ της αποδοχής περισσότερων προσφύγων στη Γερμανία.

Χθες, η καγκελάριος είχε μαραθώνιες συνομιλίες, διάρκειας πέντε ωρών, με τον ηγέτη του CSU, Χορστ Ζέεχοφερ, προκειμένου να υπάρξει κοινή γραμμή εντός της Ένωσης, ενόψει και της σημερινής συνάντησης με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Σημειώνεται ότι ο Ζέεχοφερ έθεσε ουσιαστικά τελεσίγραφο αυτή την εβδομάδα προς την Μέρκελ αυτή την εβδομάδα, απειλώντας ακόμη και με άρση της στήριξης προς αυτήν.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα