Δύση και Ανατολή ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου στη Συρία(Vid)

obputΗ έναρξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία,φαίνεται ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την παγκόσμια σκηνή το επόμενο διάστημα.

Ήδη από τη Σύνοδο της Νέας Υόρκης ήταν ξεκάθαρο ότι η Δύση θα ήταν αντίθετη με την Ρωσική εμπλοκή στη Συρία,καθώς μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να φαντάζει  κοινός εχθρός για Ανατολή και Δύση,ωστόσο ο Μπασάρ αλ Άσαντ και  η επόμενη μέρα της Συρίας είναι το επίδικο της αντιπαράθεσης.

Άλλωστε τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια-πριν την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους και μετά την Αραβική Άνοιξη και την πολιτική αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της Συρίας-βρέθηκε στο πρόσωπο του Μπασάρ αλ Άσαντ η επιφάνεια που θα στηθεί το γεωπολιτικό  μπρα-ντε-φερ μεταξύ Δύσης και Ανατολής τα επόμενα χρόνια.

Έτσι,πριν ακόμα σβήσουν οι φλόγες από τους πρώτους ρώσικους βομβαρδισμούς,η Δύση καταγγέλλει την Μόσχα   ότι χτύπησε μετριοπαθείς αντάρτες και αμάχους στις επαρχίες Χομς και Χάμα, οι οποίοι κατά κανέναν τρόπο δεν συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Η απάντηση του Κρεμλίνου ήταν άμεση,υποστηρίζοντας πως όλη αυτή η κριτική από πλευράς της Δύσης,αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

O επικεφαλής της υποστηριζόμενης από τη Δύση συριακής αντιπολίτευσης Χαλέντ Χόγια,δήλωσε ότι «όλοι οι στόχοι στη σημερινή ρωσική επιδρομή επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Χομς ήταν άμαχοι»,κάνοντας λόγο για το θάνατο τουλάχιστον 36 αμάχων σε πέντε διαφορετικές περιοχές της επαρχίας Χομς.

«Οι περιοχές που στοχοθετήθηκαν στους σημερινούς βομβαρδισμούς της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Χομς ήταν οι περιοχές εκείνες που πολέμησαν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και το νίκησαν πριν από ένα χρόνο» υπογράμμισε.

Video από τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα