Δωρεάν εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδες B και C

Δωρεάν εξετάσεις προσφέρουν για τον HIV και τις ηπατίτιδες B και C οι οργανώσεις «Κέντρο Ζωής», «PRAKSIS», ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίουέως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.aids_HIV_laboratory-864x400_c

Οι εξετάσεις, που πραγματοποιούνται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV και τις ηπατίτιδες Β και C, θα γίνονται με τη μέθοδο «rapid test» ενώ θα παρέχεται και ενημέρωση για θέματα σεξουαλικής αγωγής και υγείας, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα καταγράφονται ετησίως κατά μέσα όρο 900 νέες διαγνώσεις HIV/AIDS και 4.000 διαγνώσεις ηπατίτιδας C.

Σημαντικό ποσοστό των νέων διαγνώσεων γίνονται καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία των ατόμων και να αυξάνεται η πιθανότητα επιπολασμού. Για το λόγο αυτό, μία από τις πιο σημαντικές ασπίδες για τον περιορισμό της μετάδοσής τους και για την καταπολέμηση του στίγματος, είναι η γνώση και η πρόληψη.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης» αποσκοπεί στην ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και της τακτικής εξέτασης και στην ενίσχυση της δημόσιας συζήτησης για την ιατρική και κοινωνική διάσταση του HIV/AIDS και την ηπατιτίδων.

Δείτε αναλυτικά τους χώρους παροχής δωρεάν εξέτασης

Πηγή: «Κέντρο Ζωής»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα