Δρίτσας για επιστολή Coscο:Είχαμε δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές

dritsas_27Απάντηση στην επιστολή που έστειλε η Cosco έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο για αλλαγές που είχε δικαίωμα να επιφέρει στον κυρωτικό νόμο. Άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει αλλαγές στο νομοσχέδιο.

«Καταρχήν ψυχραιμία. Δεν μπορεί με μία επιστολή να αναστατώνεται το σύμπαν και να τίθενται ερωτήματα αν απειλείται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα και αν θα συνεχίσουμε αύριο την διαδικασία», είπε ο κ. Δρίτσας και διάβασε την σύμβαση όπου ο ΟΛΠ αναγνωρίζει ότι ο κυρωτικός νόμος μπορεί να αλλάξει.

“Οι αναφορές που στοχοποιούν εμένα, είναι ανούσιες” είπε ο κ. Δρίτσας. ”Δεν είναι σκόπιμο να συζητούμε στη Βουλή σ’ αυτό το επίπεδο ανάμεσα σε ένα υπουργό και σε μία εταιρεία. Μην θυμηθούμε την ταινία του Κούνδουρου «Ο Δράκος» με τον Ηλιόπουλο», πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι “οι σχέσεις μας με την Κίνα είναι σταθερές και με αναπτυξιακή προοπτική και όλη η κυβέρνηση, όλα τα μέλη της μηδενός εξαιρουμένου, υπηρετεί αυτό τον σχεδιασμό. Όλα τα άλλα είναι δημοσιογραφικά παραπολιτικού χαρακτήρα. Η επιστολή θα ληφθεί και αυτή υπόψη. Η κυβέρνηση θα δει τις αντιρρήσεις και θα προβληματιστεί για πιθανές βελτιώσεις», κατέληξε ο Θ. Δρίτσας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα